Видео едитинг - Meerkat Education

Видео едитинг

21,000 ден
(1 Преглед на корисник)
 • 48 наставни часа
 • Теоретска и Практична настава
 • Пристап до база на знаење
 • Наставна програма во два семестра
 • Сертификат за завршена обука

Што ќе научите во оваа обука?

ВОВЕД ВО АЛАТКИ ЗА ВИДЕО ОБРАБОТКА
 • Вовед во Windows movie maker: 2 часа
  - Креирање на основни видео проекти.
  - Запознавање со можностите на програмот
 • Вовед во Canva: 2 часа
  - Запознавање со Canva видео
  - Обработка на видео темплејти
 • Вовед во Adobe after effects: 2 часа
  - Анализа на можностите на After effect
  - Запознавање со алатките на програмата
 • Мобилни апликации за видео обработка: 2 часа
  - Мобилни апликации и нивните можности
  - Видео обработка преку програми за социјални мрежи
ВИДЕО ФОРМАТИ И РЕЗОЛУЦИИ
 • Запознавање на основните формати: 2 часа
  - Вовед во видео формати.
  - Користење на различни формати према различни медиуми
 • Големина на видео: 2 часа
  - Креирање на видео фајлови за мобилен
  - Креирање на видео фајлови за ТВ и компјутери
 • Резолуција на видео: 2 часа
  - Запознавање со резолуција и квалитет на видео
  - Прилагодување на резолуцијата према различни медиуми
 • Конвертирање и компресија на видео: 2 часа
  - Видови на видео експортирање
  - Копресирање на видео материјал
ОСНОВНИ ТЕХНИКИ ЗА ОБРАБОТКА
 • Сечење и лепење: 2 часа
  - Сечење и монта жа на видео материјали
  - Спојување на видео материјали
 • Додавање на текст и транзиции: 2 часа
  - Внесување на текст и негова обработка
  - Основни видео транзиции
 • Видео ефекти: 2 часа
  - Основни видео ефекти
  - Корекции на бои
 • Обработка на аудио: 2 часа
  - Внесување на дополнително аудио и музика
  - Додавање на аудио ефекти
АУДИО И АУДИО ЕФЕКТИ
 • Анализа на аудио материјали: 2 часа
  - Запознавање со аудио
  - Запознавање и креирање на аудио ефекти
 • Внесување на додатен глас (voice over): 2 часа
  - Снимање на аудио говор
  - Обработка на додатен аудио говор во видео
 • Музика и ефекти: 2 часа
  - Истражување на соодветна музика за видео
  - Додавање на придодни снимени звучни ефекти
 • Аудио формати: 2 часа
  - Основни аудио формати
  - Конвертирање на аудио формати
ДВО-ДИМЕНЗИОНАЛНА АНИМАЦИЈА
 • Запознавање со анимација: 2 часа
  - Основни постапки за видео анимирање
  - Помошни алатки за видео анимација
 • Анимација на основни форми: 2 часа
  - Движење на дадена форма
  - Трансформација на дадена форма
 • Времетрање на анимација: 2 часа
  - Изучување на временската линија
  - Прикажување на различни елементи во различни времески периоди
 • Креирање на анимација: 2 часа
  - Креирање на кратка видео анимација
  - Креирање на дви жечки елемент (gif)
НАПРЕДНИ ТЕХНИКИ ЗА УРЕДУВАЊЕ
 • Прилагодвање на тонови и бои: 2 часа
  - Прилагодување на тонови од различни видео материјали
  - Постигнувања на различни ефекти со помош на бои
 • Монтажа на видео од повеќе агли: 2 часа
  - Видео монтажа на една сцена од повеќе агли
  - Вклопување на аудио со видео од различни агли
 • Напредни ефекти: 2 часа
  - Остранување на зелена позадина (хрома)
  - Вметнување на позадина
 • Изработка на готов видео производ: 2 часа
  - Изработна на проектно видео
  - Промоција на проектното видео

Што ќе научите во оваа обука?

1 преглед за Видео едитинг

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Видео едитинг”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *