3D Моделирање во SKETCHUP - Meerkat Education

3D Моделирање во SKETCHUP

21,000 ден
(1 Преглед на корисник)
 • 24 наставни часа
 • Теоретска и Практична настава
 • Пристап до база на знаење
 • Наставна програма во еден семестра (3 месеци)
 • Сертификат за завршена обука

Што ќе научите во оваа обука?

ОСНОВИ НА 3D ДИЗАЈНОТ
 • 1. Запознавање со SketchUP: 1 час
  - Запознавање со интерфејс
  - Основен распоред, менија и алатки
 • 2. Навигација низ просторот / линии и форми / 3Д форми: 2 часа
  - навигација: алатки Орбит, Пан, зоом,
  - алатки за цртање: линија, правоаголник, круг
  - креирање на 3Д форми: запознавање со алатката Push/Pull
ЗАПОЗНАВАЊЕ СО АЛАТКИ ЗА ДИЗАЈНИРАЊЕ
 • Едитирање на формите / select and move / eraser and offset : 2 часа
  - алатки select и eraser
  - алатки за едитирање: Move, Rotate, and Scale
  - мерење и димензионирање на прави форми
 • Напредни техники (алатки) за цртање / follow me tool: 2 часа
  - алатка Follow Me
  - алатка Offset
  - вкрстување на геометриски форми и фигури
 • Дополнителни алатки за цртање и мерење: 2 часа
  - криви и лакови
  - мерење и димензионирање на криви и лакови
ОРГАНИЗАЦИЈА НА 3D ПРОСТОР
 • Организација на модел и ефикасност / групи и компоненти / слоеви: 1 час
  - • Креирање на групи и компоненти
  - • Едитирање на групи и компоненти
  - • Слоеви
 • Материјали и текстури:1 час
  - основни материјали List
  - текстури и слики
  - едитирање на боја, транспарентност, рефлексија
  - креирање на сопствени материјали
 • Совети и трикови при користење на SketchUp : 1 час
  - Keyboard Shortcuts.
  - Modeling Tips.
  - Efficiency tips
  - Troubleshooting and Common Issues.
 • Примена на научените вештини во моделирање: 1 час
  - Вежба чекор по чекор за примена на научените вештини
  - Функции/методи со return
  - Практични вежби
 • Напредни техники за органзација: 1 час
  - views
  - Creating scenes
  - Parallel projection
  - Perspective point
  - Basic animation and walkthrough
НАПРЕДНИ ТЕХНИКИ ЗА МОДЕЛИРАЊЕ
 • Пресеци: 1 час
  - Пресек
  - Слоеви и групи
 • Напредни техники за моделирање: 1 час
  - алатка Sandbox
  - алатка Solid Tools
  - креирање пресек и отсекување
 • SketchUp стилови и ефекти 1 час
  - алатка Advanced Styles
  - алатка Fog и Depth Effects
 • Камера и погледи1 час
  - Поставување на камера
  - Поставување сцени за анимација
ИЗРАБОТКА НА ПРАКТИЧНИ ПРОЕКТИ
 • Запознавање со рендерињање и презентација на проектите: 2 часа
  - Основни функции за рендерирање
  - Стилови и сцени
  - Осветлување
  - Export на слика
 • Напредни техники за моделирање: 1 час
  - алатка Sandbox
  - алатка Solid Tools
  - креирање пресек и отсекување
 • Аплицирање на текстури: 1 час
  - Додавање на текстури
 • Изработка на едноставен 3Д модел: 2 часа
  - Моделирање на едноставен 3Д проект
  - Додавање на материјали

Креативни бенефити

1 преглед за 3D Моделирање во SKETCHUP

 1. Suzana

  SUPER COOL

Додај преглед

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *