Графички дизајн - Meerkat Education

Графички дизајн

21,000 ден
 • 48 наставни часа
 • Теоретска и Практична настава
 • Пристап до база на знаење
 • Наставна програма во два семестра
 • Сертификат за завршена обука

Што ќе научите во оваа обука?

ОСНОВИ НА ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН
 • Вовед во графички дизајн: 2 часа
  - Што е графички дизајн и која е неговата употреба.
  - Познати дизајни кој имале голем импакт во историјата
 • Основи на цртање: 2 часа
  - Композиција, скицирање, линии и форми
  - Перспектива, контраст, баланс, ритам
 • Основи на бои: 2 часа
  - Основни бои, секундарни бои, терциарни бои, градиенти
  - Користење на бои и нивни комбинации
 • Визулени елементи: 2 часа
  - Типографија и користење на фонтови
  - Икони и пиктограми
ЗАПОЗНАВАЊЕ СО ПРОГРАМИ - Adobe Photoshop
 • Запознавање со програми за графички дизајн: 2 часа
  - Вовед во програми за растерска графика (Adope Photoshop, Canva)
  - Вовед во програми за векторска графика (Adobe Illustrator, Corel Draw)
 • Основни алатки во Adobe Photoshop: 2 часа
  - Креирање на нов документ, формати и димензии
  - Зачувување на документи за веб и печатење
 • Техники за обработка на фотографии: 2 часа
  - Ретуширање и корекции на фотографии
  - Сечење и обработка на елемнти од фотографија
 • Дополнителни дизајн елементи: 2 часа
  - Типографија и користење на фонтови
  - Користење на различни форми и елементи
ПРИМЕНА НА ПРОГРАМИ - Adobe Photoshop
 • Изработка на стандарден дизајн: 2 часа
  - Креирање на постер со одредена содржина
  - Корекција и дополнителни варијанти на изработениот постер
 • Изработка на документи: 2 часа
  - Креирање на визит карички
  - Креирање на меморандуми
 • Изработка на рекламен материјал: 2 часа
  - Креирање на триплет флаер
  - Креирање на мала брошура
 • Типографија и креативно изразување: 2 часа
  - Дизајн базиран на текст и букви
  - Слободна тема за изразување преку дизајн
ЗАПОЗНАВАЊЕ СО ПРОГРАМИ - Adobe Illustrator, Canva
 • Основни алатки во Adobe Illustrator: 2 часа
  - Креирање на нов документ, формати и димензии
  - Зачувување на документи за веб и печатење постер
 • Основни на векторска графика: 2 часа
  - Креирање векторски форми
  - Креирање на пиктограми
 • Сложени векторски форми: 2 часа
  - Мрежен вектор
  - Сечење и обработка на елементи
 • Основни алатки во Canva: 2 часа
  - Запознавање со платформата Canva
  - Користење на алатките во Canva
ЛОГО И ВИЗУЕЛЕН ИДЕНТИТЕТ
 • Истражување и концепти: 2 часа
  - Видови на логоа и нивна анализа
  - Идеи и нивно скицирање на хартија
 • Дизајнирање и изработка на лого: 2 часа
  - Креирање векторски форми
  - Креирање на концепти
 • Дизајнирање и изработка на логотип: 2 часа
  - Користење и реобработка на фонтови
  - Комбинирање на лого со логотип
 • Примена и имплементација: 2 часа
  - Припрема на логото за различна употреба
  - Презентирање на идејното брендинг решение
НАПРЕДНИ ТЕХНИКИ И СПЕЦИЈАЛИЗАЦИИ
 • Усогласување на дизајн за различни медиуми: 2 часа
  - Прилагодување на дизајните за социјални мрежи
  - Изработка на елементи за веб
 • Изучување на дизајн трендови: 2 часа
  - Прилагодување на дизајнот спрема одреден естетски стил
  - Модерен, актуелен и дизајн на иднината
 • Анимација и движење: 2 часа
  - Запознавање со анимирана графика
  - Основи во анимирањето на елементи
 • Припрема за печатење: 2 часа
  - Припрема за печатење на офсет принт
  - Припрема за дигиталент принт

Креативни бенефити

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Графички дизајн”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *