Веб дизајн - Meerkat Education

Веб дизајн

21,000 ден
(1 Преглед на корисник)
 • 48 наставни часа
 • Теоретска и Практична настава
 • Пристап до база на знаење
 • Наставна програма во два семестра
 • Сертификат за завршена обука

Што ќе научите во оваа обука?

ОСНОВИ НА ВЕБ ДИЗАЈНОТ
 • Вовед во веб дизајн: 2 часа
  - Што е веб дизајн и која е неговата употреба.
  - Важноста на веб дизајнот
 • Разбирање на интернетот: 2 часа
  - Како работи интернетот
  - Видови прелистувачи и веб страници
 • Вовед во HTML: 2 часа
  - Што е HTML и како работи
  - Користење на HTML ознаки и елементи
 • Вовед во CSS: 2 часа
  - Што е CSS и како работи
  - Основи на користење на CSS
HTML и CSS ВО ВЕБ ДИЗАЈНОТ
 • Responsive дизајн: 2 часа
  - Што значи Responsive дизајн.
  - Тестирање со веб алатки и мануелно
 • Правила на веб дизајнирање: 2 часа
  - Баланс, контраст и елементи
  - Одбирање на бои и фонтови
 • Графики и слики: 2 часа
  - Користење на софтвери
  - Оптимизирање на слики за веб
 • Веб алатки: 2 часа
  - Запознавање со веб софтвери
  - Креирање на форми
ДОМЕИН, ХОСТИНГ и СЕРВЕР
 • Домени: 2 часа
  - Што значи Домен
  - Видови на домени и субдомени
 • Хостинг: 2 часа
  - Што значи хостинг
  - Запознавање со cPanel
 • Сервери: 2 часа
  - Што значи сервер
  - Видови на сервери и нивна намена
 • Поврзување: 2 часа
  - Како се поврзани домен, хостинг и сервер
  - Запознавање со FTP и SSL
ОСНОВИ НА WORDPRESS
 • Запознавање со Wordpress: 2 часа
  - Што е Wordpress
  - Зошто се користи Wordpress
 • Како функционир Wordpress: 2 часа
  - Основни елементи
  - Онлине инсталација
 • Пост, Страница и Категорија: 2 часа
  - Запознавање со структурата
  - Креирање на пост, страница и категорија
 • Форматирање на содржина: 2 часа
  - Уредување и менување на содржина
  - Менување на слики и хиперлинкови
КРЕИРАЊЕ НА WORDPRESS СТРАНА
 • Теми и темплејти: 2 часа
  - Што е WordPress тема и како се инсталира
  - Инсталација и едитирање на тема
 • Плагини и екстензии: 2 часа
  - Што е плагин и како работи
  - Инсталација и модификација
 • Слики и датотеки: 2 часа
  - Прикачување и оптимизирање на слики
  - Прикачување и линкување на датотеки
 • Корисници и пермисии: 2 часа
  - Што претставува корисник
  - Креирање, бришење и доделување привилегии на корисник
ОПТИМИЗАЦИЈА НА WORDPRESS СТРАНА
 • SEO Оптимизација: 2 часа
  - Запознавање со Search Engine Optimization
  - Запознавање со Алатки за оптимизација
 • Оптимизација во пракса: 2 часа
  - Оптимизација на соджина
  - Тестирање на подобрување
 • Безбедност: 2 часа
  - Што значи безбедност на веб страна
  - Како се проверува безбедноста
 • Backup на веб страна: 2 часа
  - Што претставува Backup
  - Како се прави Backup и како се враќат изгубени веб страни

Што ќе научите во оваа обука?

1 преглед за Веб дизајн

 1. Кристијан

  💯

Додај преглед

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *